Vinkkejä tapahtumanjärjestäjille

Sujuuko osallistujalla lomakkeen täyttö?

Käyttäjäystävällisen ilmoittautumislomakkeen viisi vaihetta

Kerroimme jo aiemmin siitä, kuinka ilmoittautumislomake voi vaikuttaa osallistumispäätökseen ja asiakaskokemukseen. Tällä kertaa haluamme kertoa lomakkeen käytettävyydestä ja siitä, miten voit suunnitella lomakkeesta sellaisen, että lomakkeen täyttö sujuu hymyissä suin.

1. Huomioi asiakkaiden laitteet

Varmista, että ilmoittautumislomake on responsiivinen, eli että se mukautuu ilmoittautujan näytölle. On tärkeää, että lomakkeen voi täyttää kaikilla laitteilla, kuten tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

2. Jaa ilmoittautumislomake selkeisiin osioihin

Tapahtuman järjestäminen vaatii erilaisten tietojen keräämistä osallistujilta. Tapahtumanjärjestäjän tehtävä on tehdä tämä prosessi osallistujille mahdollisimman helpoksi. Ilmoittautumislomake on hyvä jakaa selkeisiin osioihin (esim. omat tiedot, laskutus- ja maksutiedot sekä osallistumistiedot), jolloin osallistujan on mahdollista keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

3. Käytä ohjetekstejä

Auta osallistujia täyttämään lomake nopeasti ja itsenäisesti. Lisää lyhyet ja napakat ohjetekstit eri kohtiin lomaketta. Näin osallistujat osaavat ilmoittautua tapahtumaan ilman lisäapua eivätkä työllistä sinua turhilla yhteydenotoilla.

4. Ole joustava

Kysy kaikki ne tiedot, mitä tarvitaan, mutta älä mitään ylimääräistä. Kohdenna kysymyksiäsi ja anna mahdollisuus ohittaa ne vaiheet, jotka eivät sovellu kaikille osallistujille. Esimerkiksi kerää lisätietoja vain tietyn roolin henkilöiltä (kuten osallistujilta, luennoitsijoilta tai näytteilleasettajilta) tai mahdollista erillisen laskutusosoitteen antaminen niille, jotka eivät halua laskua omaan osoitteeseensa tai maksaa verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä.

5. Testaa

Kun lomake on valmis, ilmoittaudu itse tai pyydä kollegaasi rekisteröitymään tapahtumaasi. Tämä auttaa sinua tekemään viimeiset korjaukset ennen kuin ilmoittautumislomake julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla.

Näiden viiden vaiheen avulla saat toimivan ilmoittautumislomakkeen, jota voit hyödyntää myös tulevissa tapahtumissasi. Käyttämällä samaa pohjaa, osallistujat tottuvat siihen ja ilmoittautuminen sujuu kerta kerralta nopeammin ja käyttäjäystävällisemmin.

Lähetä kaverilleKysy lisää ja pyydä demo.

Ota yhteyttä ja tilaa demo

Ota yhteyttä myyntiimme p. 0207 649 440 tai tilaa demo sivujemme kautta.Ota yhteyttä